موبایل: ۰۹۱۲۵۳۶۳۸۶۴

آدرس : تهران – تهرانپارس – خیابان جشنواره – خیابان فتاحی

کانون کارشناسان رسمی دادگستری

طراحی گود برداری با شیب پایدار

طراحی گود برداری با شیب پایدار
[زمان تقریبی مطالعه : ۳ دقیقه]

یکی از مسائل مهم در بحث پایدار سازی گود و خاک برداری پروژه های ساختمانی، طراحی گود برداری با شیب پایدار است. این طراحی برای قسمت­هایی از خاک­برداری که بارهای جانبی ناشی از ساختمان­های مجاور وجود دارد، حائز اهمیت است.

ایجاد پایداری مناسب به هنگام گودبرداری ، یکی از مراحل مهم ساختمان سازی و امری ضروری است. یکی از روش های پایدارسازی ، طراحی گود برداری با شیب پایدار است که به مفهوم استفاده از ظرفیت باربری خود خاک جهت پایدار نمودن دیواره گود می باشد. در صورت فراهم بودن شرایط لازم، این روش از اقتصادی ترین روش های پایدارسازی گود محسوب می گردد. در واقع در خاکبرداری های وسیع با احجام بالای خاکبرداری ، غالبا بکارگیری مهاربندی های عرضی در جهت عمود بر دیواره غیراقتصادی و غیر اجرایی می باشد. علاوه بر صرفه جویی در هزینه، طراحی گود برداری با شیب پایدار موجب صرفه جویی در زمان نیز می گردد.

طراحی سازه

طراحی گود برداری با شیب پایدار در آیین نامه:

مطابق بند ۷-۳-۳-۴-۸ مبحث هفتم مقررات ملی ساختمان ، در صورتی که طراحی گود برداری با شیب پایدار انجام شود جهت تعیین خطر پذیری گود باید از جدول زیر استفاده گردد. 

جدول ۱- ارزیابی خطر گود با شیب پایدار

عمق گودخطر گود
کمتر از ۹ مترمعمولی
بین ۹ تا ۲۰ مترزیاد
بیش از ۲۰ متربسیار زیاد

در صورتی که بر اساس جدول ۱، خطر گود معمولی باشد، باید مسئولیت طراحی گود برداری با شیب پایدار بر عهده مهندس طراح ساختمان و در صورتی که خطر گود زیاد باشد، باید مسئولیت طراحی گود برداری با شیب پایدار بر عهده یک شرکت مهندسی ژئوتکنیک ذیصلاح واگذار گردد. همچنین در صورتی که خطر گود بسیار زیاد باشد و یا ساختمان مجاور گود به صورت بسیار حساس ارزیابی گردد، مسئولیت طراحی گودبرداری باید توسط یک شرکت مهندسی ژئوتکنیک ذیصلاح، عملیات پایدارسازی گود توسط پیمانکار ذیصلاح و نظارت بر اجرای پیمانکار توسط ناظر ذیصلاح انجام گردد. ضمنا تغییر شکل های افقی و قائم سازه مجاور و دیواره گود تا قبل از پایدارسازی دائم گود باید اندازه گیری و پایش شود.

وظیفه مهاربندی عرضی در طراحی گود برداری با شیب پایدار  چیست؟ در خاکبرداری های وسیع ،که لازم است حجم عظیمی از خاک برداشته شود، استفاده از مهاربندی عرضی در جهت عمود بر دیواره معمولا غیر اقتصادی ، و در بسیاری از موارد نیز عملا غیر اجرایی است. در گودبرداری های کوچکتر ،مقایسه بین استفاده از مهاربندی عرضی یا اجرای دیواره گود به صورت شیبدار و انتخاب یکی از این دو گزینه بستگی به میزان فضای قابل دسترس و نیز ملاحظات اقتصادی دارد.

به طور کلی می توان گفت که طراحی گود برداری با شیب پایدار از نظر هزینه مستقیم و زمان اجرا ،در مقایسه با سایر روش های نگهداری خاک اقتصادی تر است.

طراحی گود برداری با شیب پایدار هنگامی موثر است که بتوانیم شیب را داخل زمین مورد نظر اجرا کنیم و دبی آب زیرزمینی ای که به شیب وارد می شود کم باشد یا بتوانیم آن را کنترل کنیم .

انتخاب زاویه شیب در طراحی گود برداری با شیب پایدار حائز اهمیت است. انتخاب زاویه شیب در اینگونه خاکهای رس ،به تبعات ناشی از لغزش و گسیختگی شیب بستگی دارد. در صورتی که براثر لغزش خاک ایمنی به خطر نیفتد می توانیم هزینه اقتصادی تعمییرات شیروانی در صورت لغزش خاک را محاسبه کرده و آن را با هزینه واقعی افزایش زاویه شیب که پایداری بیشتری را برای شیب موجب می شود مقایسه کنیم.

طراحی گودبرداری | طراحی گودبرداری با شیب پایدار | گودبرداری با شیب پایدار

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلدهای نشانه‌گذاری شده‌ با * ضروری می‌باشد.

برچسب‌ها
Dispute resolution between the employer and the contractor by an official judicial expert آزمون کانون کارشناسان آزمون کانون کارشناسان 1400 آزمون کانون کارشناسان بهمن 1400 ارزیابی املاک ارزیابی املاک، کارخانجات، زمین، فروشگاه، برج، ویلا ارزیابی اموال منقول ارزیابی اموال منقول و لوازم خانگی و اداری توسط کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی سرقفلی ارزیابی لوازم خانگی و اداری ارزیابی لوازم خانگی و اداری و اموال منقول توسط کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی ملک ارزیابی ملک تجاری ارزیابی ملک تهران ارزیابی ملک توسط کارشناس ارزیابی ملک توسط کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی ملک توسط کارشناس رسمی دادگستری در تهران ارزیابی ملک توسط کارشناس رسمی دادگستری در منطقه یک تهران ارزیابی کارخانجات امیرامیدی امیر امیدی بتن تامین دلیل توسط کارشناس رسمی دادگستری تمکن مالی تمکن مالی مهاجرت تمکن مالی مهاجرت به کانادا درخواست کارشناسی ملک راضیه ارمغانی سرقفلی صنعتی فرم درخواست ارزیابی ملک قرارداد قرارداد پیمانکاری مشاوره حقوقی مهندسی عمران نمونه گزارش ارزیابی کارشناس رسمی دادگستری پیمانکار پیمانکاری کارشناس رسمی دادگستری کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی ملک کارشناسی ملک کارگاه کمیسیون ماده 5 گزارش ارزیابی اموال منقول گزارش ارزیابی لوازم خانگی و اداری
Call Now Buttonبا ما تماس بگیرید