موبایل: ۰۹۱۲۵۳۶۳۸۶۴

آدرس : تهران – مجیدیه جنوبی – خیابان کرمان شمالی

کانون کارشناسان رسمی دادگستری

داوری قرارداد مشارکت در ساخت

داوری قرارداد مشارکت در ساخت

داوری قرارداد مشارکت در ساخت توسط کارشناسان رسمی دادگستری و مشاوران حقوقی

داوری قرارداد مشارکت در ساخت یکی از اساسی ترین مباحث قرارداد می باشد که باید در زمان عقد قرارداد، این موضوع مشخص شود
لذا این مسیر کوتاه ترین و کم هزینه ترین راه برای بررسی و رسیدگی به اختلافات طرفین در مشارکت به شمار می رود.

طرفین قرارداد پس از ایجاد اختلاف و مشکلاتی که در پروژه به وجود می آید می توانند برای رفع آن به مراجع قضایی مراجعه کنند که این روند زمان بسیاری می طلبد اما با استفاده از داوری درست و دقیق می توانند در این زمینه با صرفه زمان کم اختلاف به وجود آمده را حل و فصل کنند.

تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت توسط کارشناس رسمی دادگستری
داوری قرارداد مشارکت در ساخت توسط کارشناس رسمی دادگستری

در خصوص داور باید خاطر نشان کرد که او باید در زمان بررسی و داوری موضوعات به وجود آمده، تحت هیچ شرایطی نباید اصول کاری و حرفه ای خود را نادیده بگیرد و توافقی با هیچ کدام از طرفین علیه دیگری نداشته باشد و با اجرای مقررات رای و نظر خود را در پایان به طرفین اعلام کند.

داور میتواند برای بررسی مباحث تخصصی در اعلام رای خود از نظر کارشناسان در آن زمینه استفاده کند لذا پیشنهاد میشود برای بستن قرارداد طرفین از یک گروه متخصص در زمینه فعالیت ساخت و ساز و داوری و با تجربه تخصصی در هر دو زمینه که با تجربه در امر مشارکت هستند انجام گیرد.

نکته قابل ذکری که باید طرفین مدنظر داشته باشند این است که، درزمان عقد قرارداد که انتخاب داور به متن اضافه میشود طرفین پس از انتخاب داور خصوصی باید یک داور مشترک نیز تعین کنند و اگر هردونفر با انتخاب داور مشترک به توافق نرسند باید از دادگاه داور تعیین کنند.

در کلام آخر این مبحث به موضوع تاثیرات حضور کارشناس رسمی دادگستری به عنوان داور در حل اختلافات قرارداد مشارکت در ساخت می پردازیم.

در گذشته برای حل مشکلات همیشه بهترین گزینه رجوع به دادگستری و مراجع قضایی بود

لذا برای کم کردن هزینه و زمان بخش داوری در کنار دادگاه برای امر رسیدگی به اختلافات موثر واقع شده است اما در بعضی موارد
باید طرفین، داوری در قراردادهای مشارکت در ساخت توسط کارشناس رسمی دادگستری را بپذیرند.

به عنوان داور در زمان بروز مشکلات مشارکت، با دید منطقی و قانونی به موضوع میپردازد . میتواند با استفاده از تجربه و تخصص در این زمینه برای رفع اختلافات کمک بگیرد.

از مزیت های داوری توسط کارشناس رسمی دادگستری میتوان به صرف زمان کم رسیدگی و پیگیری که منجر به سرعت در داوری نسبت به مراجع قضایی میشود اشاره کرد.

طرفین میتوانند برای رفع امور به داور (کارشناس رسمی دادگستری) که دسترسی بیشتری نسبت به قاضی پرونده داشته باشند و اینکه چون رسیدگی به اختلافات به عهده داور محول شده او موظف است در زمان مشخصی که برای بررسی و صدور رای تعیین نمونه اند نظر خود را ارائه دهد.

تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت توسط کارشناس رسمی دادگستری
داوری قرارداد مشارکت در ساخت توسط کارشناس رسمی دادگستری

برای اینکه بدانیم چه داوری را باید انتخاب کنیم ابتدا باید بیاموزیم که بر اساس نظر قانون، دادگاه چه کسانی را به عنوان داور انتخاب نمی‌کند.

  1. افراد زیر ۲۵ سال سن
  2. ذی‌نفعان در دعوا
  3. کسانی که با یکی از اصحاب دعوا قرابت سببی یا نسبی داشته باشند.
  4. کسانی که قیم یا کفیل یا وکیل یا مباشر امور یکی از اصحاب دعوا یا با کسانی که قرابت نسبی یا سببی با یکی از اصحاب دعوا دارند
  5. کسانی که در گذشته یا حال دادرسی کیفری داشته باشند.
  6. کارمندان دولت

همانطور که گفته شد افرادی که در ۶ مورد بالا ذکر شدند از نظر دادگاه به عنوان داور انتخاب نمی‌شوند.

با این وجود توافق طرفین نسبت به انتخاب داور حتی با شرایط بالا امکان پذیر است، اما آیا بالای ۲۵ سال بودن برای اینکه فردی داور پروژه ی مشارکت در ساخت باشد کافیست ؟

داور قرارداد مشارکت در ساخت بنا بر توافق طرفین انتخاب می‌شود که این امر نشان دهنده تایید طرفین نسبت به صلاحیت داور است، بنابراین در انتخاب داور دقت لازم را به خرج دهید زیرا با توافق طرفین میتوان داور را عزل کرد و یا تغییر داد و در هنگام اختلاف به وجود آمدن توافق بین دو طرف دعوا در مورد تغییر یا عزل داور بعید است.

 داور قرارداد مشارکت در ساخت باید عاقل بالغ، رشید باشد و دارای اهلیت قانونی باشد.

تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت توسط کارشناس رسمی دادگستری
داوری قرارداد مشارکت در ساخت توسط کارشناس رسمی دادگستری

اما آیا عاقل بودن برای اینکه فردی داور پروژه باشد کافیست؟

جدای از نگاه قانونی به داوری، از دیدگاه تیم حقوقی و فنی مجموعه تهران کارشناس و بنا بر تجربه بسیار در داوری و مشاوره قراردادهای مشارکت در ساخت، داور باید شرایط زیر را داشته باشد.

۱.تجربه ساخت داشته باشد.

۲.دانش حقوقی داشته باشد.

۳.اطلاعات ملکی داشته باشد.

۴.بی‌طرف باشد.

در مواردی دیده می‌شود که مشاور املاکی که واسطه انعقاد قرارداد بوده به عنوان داور در نظر گرفته می‌شود که این مورد هم باعث بالا رفتن ریسک برای مالکین می‌شود چرا که مشاورین املاک کمیسیون اصلی خود را از سازنده اخذ می‌نمایند و در این موارد احتمال بی طرفی به شکل قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند.


هزینه داوری

لازم به ذکر است که بر خلاف هزینه دادرسی در دادگاه که هزینه مصوب دارد و توسط فردی که محکوم می‌شود پرداخت می‌شود، هزینه داوری توافقی است و بر عهده دو طرف است

تنظیم داوری و مشاوره قرارداد مشارکت در ساخت | تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت | داوری قرارداد مشارکت در ساخت | داوری قراردادها | مشاوره قرارداد مشارکت در ساخت

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلدهای نشانه‌گذاری شده‌ با * ضروری می‌باشد.

برچسب‌ها
Dispute resolution between the employer and the contractor by an official judicial expert آزمون کانون کارشناسان آزمون کانون کارشناسان 1400 آزمون کانون کارشناسان بهمن 1400 ارزیابی املاک ارزیابی املاک، کارخانجات، زمین، فروشگاه، برج، ویلا ارزیابی اموال منقول ارزیابی اموال منقول و لوازم خانگی و اداری توسط کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی سرقفلی ارزیابی لوازم خانگی و اداری ارزیابی لوازم خانگی و اداری و اموال منقول توسط کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی ملک ارزیابی ملک تجاری ارزیابی ملک تهران ارزیابی ملک توسط کارشناس ارزیابی ملک توسط کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی ملک توسط کارشناس رسمی دادگستری در تهران ارزیابی ملک توسط کارشناس رسمی دادگستری در منطقه یک تهران ارزیابی کارخانجات امیرامیدی امیر امیدی بتن تامین دلیل توسط کارشناس رسمی دادگستری تجاری تمکن مالی تمکن مالی مهاجرت تمکن مالی مهاجرت به کانادا درخواست کارشناسی ملک راضیه ارمغانی سرقفلی صنعتی فرم درخواست ارزیابی ملک قرارداد قرارداد پیمانکاری مشاوره حقوقی مهندسی عمران نمونه گزارش ارزیابی کارشناس رسمی دادگستری پیمانکار پیمانکاری کارشناس رسمی دادگستری کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی ملک کارگاه کمیسیون ماده 5 گزارش ارزیابی اموال منقول گزارش ارزیابی لوازم خانگی و اداری
Call Now Buttonبا ما تماس بگیرید