تبدیل شرکت مسئولیت محدود به سهامی خاص
تبدیل شرکت با مسئولیت محدود به شرکت سهامی خاص : همانطور که میدانید تبدیل شرکت از آن اقداماتی است که میتوان به جای انحلال شرکت انجام داد. افراد زیادی بعد از ثبت شرکت متوجه میشوند که به دلایل مختلفی نوع شرکت خود را به صورت اشتباه انتخاب کردهاند.
یا اینکه بنا به دلایل مختلفی قصد انحلال شرکت را دارند که در این شرایط میتوانند با تبدیل نوع شرکت مشکل خود را حل کنند و یا آن را به دیگری انتقال بدهند. در انواع تبدیل شرکتهای مختلف به هم، تبدیل شرکت با مسئولیت محدود به شرکت سهامی خاص یکی از پرتقاضاترین درخواستهای تبدیل شرکت است.
یکی از دلایلی که تبدیل شرکت با مسئولیت محدود به شرکت سهامی خاص بسیار پر تقاضا است این است که شرکتهای سهامی خاص دارای اعتبار و اختیارات بیشتری هستند که در ادامه ویژگیها و مزایای شرکتهای سهامی خاص نسبت به شرکت با مسئولیت محدود را با هم بررسی میکنیم.
شرکت سهامی خاص
برای اینکه بدانیم چطور میتوان شرکت با مسئولیت محدود را به سهامی خاص تبدیل کرد در ابتدا باید با تعریف حقوقی و دقیق این دو شرکت آشنا باشیم.
به زبان ساده شرکت سهامی شرکتی است که سرمایه کلی آن به تعداد سهام مشخص تقسیم میشود و مسئولیت هر صاحب سهم در شرکت سهامی خاص مطابق با میزان سهام آن است.
بر اساس قانون ثبت شرکت سهامی خاص حتی اگر فعالیت بازرگانی هم نداشته باشند باز هم جزو شرکتهای بازرگانی محسوب میشوند. حداقل تعداد اعضا برای ثبت شرکت سهامی خاص سه نفر است یکی دیگر از شرایط ثبت شرکت سهامی خاص این است که در زمان ثبت شرکت باید ۳۵ درصد از سرمایه شرکت در حساب به مخصوص شرکت موجود باشد.
برای ثبت شرکت سهامی خاص حداقل ۱۰۰ هزار تومان سرمایه اولیه نیاز است. در شرکتهای سهامی خاص تمامی سرمایه شرکت توسط سهامداران تامین میشود. برای نام شرکت سهامی خاص باید حتماً کلمه “خاص” قبل از اسم شرکت یا بدون فاصله بعد از اسم شرکت اضافه شود.
شرکت با مسئولیت محدود
شرکت با مسئولیت محدود نیز مشابه با شرکت سهامی خاص یکی از پرطرفدارترین شرکتهای قابل ثبت در ایران است. یکی از ویژگیهایی که در اکثر شرکتهای با مسئولیت محدود وجود دارد این است که معمولاً این شرکت توسط اعضای یک خانواده و یا افراد یک فامیل تاسیس و ثبت میشود. برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود به حداقل دو نفر اعضا نیاز است.
در این نوع از شرکتها برخلاف شرکتهای سهامی، سرمایه اصلی شرکت به تعداد سهام تقسیم نمیشود و هر کدام از شرکای شرکت به میزان سرمایهای که در شرکت دارند دارای تعهد و وظیفه در شرکت هستند. شرکتهای با مسئولیت محدود حتماً باید فعالیت بازرگانی و تجاری داشته باشند. در مورد اسم شرکت نیز باید عبارت با مسئولیت محدود در اسم شرکت ذکر شود.
مجوز تبدیل نوع شرکت
با توجه به موضوع فعالیت شرکت, شرکت هایی که موضوع اساسنامه آن ها مجوزی می باشد بعد از اخذ مجوز تبدیل شرکت و موارد قانونی می توانند این تغییر اعمال کند.
یا از لحاظ قانونب چنانچه تبدیل شرکت از لحاظ ماهیت و موضوع فعالیت به اخذ مجوز از دستگاه های اجرایی نیاز داشته باشد، دستگاه متولی با رعایت ماده ۵۷ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب سال ۱۳۹۴ و سایر مقررات اقدام به قدور مجوز نموده و متقاضی مراتب را به مرجع ثبت شرکت ها ارائه می دهد.
دارایی غیرنقدی در تبدیل نوع شرکت
می بایست صورت دارایی غیرنقدی شرکت به تایید کارشناس رسمی دادگستری رسیده باشد و به مرجع ثبت شرکت ها ارائه و به آگهی رسیده باشد و همچنین شرکت هایی که دارای ترازنامه و صورت مالی هستند، باید مراتب را به تایید حسابدار رسمی رسانده باشند.
ثبت برند و مالکیت ها بعد از تبدیل نوع شرکت
تعهدات، قراردادها و اسناد شرکت من جمله اسناد مالکیت از جمله ثبت برند و ثبت اختراعات انجام شده، اموال غیرمنقول و مالکیت فکری، امتیازات و مجوز ها بعد از تبدیل، معتبر و در برابر دستگاه های اجرایی و مراجع رسمی قضائی و غیرقضائی قابل اسناد می باشند.
1 Comments
شهرابی
برای تبدیل شرکت مسئولیت محدود به خاص و ارزیابی اموال به چه مدارکی نیاز هست؟